3e bestuurslid is een feit

We hebben enorm leuk nieuws te melden.. Wij gaan voor een ANBI-status! Waarom?? Omdat we groeien, en omdat we merken dat wij regelmatig toch de vraag krijgen of wij ANBI zijn, en of de donaties daarom aftrekbaar zijn van de belasting. Tot nu toe moesten wij hier altijd nee op antwoorden, maar.. wij hopen binnen enkele weken de goedkeuring te ontvangen want de aanvraag voor ANBI gaat deze week de deur nog uit! Hiervoor was wel een kleine koerswijziging nodig, want… voor een ANBI-aanvraag moeten er minimaal 3 bestuursleden zijn, en… wij waren maar met 2. Tot onze grote vreugde was Ingrid Goedhart direct enthousiast om ons team te komen versterken. Welkom Ingrid, we zijn enorm blij en trots dat we jou als 3e musketier mogen verwelkomen. Ingrid gaat de rol van secretaris op zich nemen. De dagelijkse invulling van de stichting (veilingen, kraskaarten, donaties) blijven Dayony en ik (Bianca) samen doen, daar verandert niets in. Belangrijke besluiten zullen we in vervolg niet met z’n tweetjes meer nemen, maar met z’n drietjes. Super leuk nieuws dus. Hopelijk binnenkort nog een positief bericht, als ook de ANBI aanvraag erdoor is! ❤ We gaan ervoor!

Samenwerking met Stichting Dierenhulp

Sinds kort zijn wij een samenwerking aangegaan met Stichting Dierenhulp en wat zijn we daar trots op!
Stichting Dierenhulp is een geweldige stichting die 25 jaar geleden opgericht is door Mark Erwin Vos. Tijdens zijn vakantie in 1996 in Venezuela kreeg hij te zien hoe triest het met de dieren daar gesteld was en maakte hij zijn hondje Rakker de belofte: ‘Hier ga ik wat aan doen’. En zo geschiedde het.

Waar Stichting Dierenhulp klein begon hebben zij de afgelopen 25 jaar héél veel kunnen betekenen in het tegengaan van dierenleed. Dankzij een grote groep vrijwilligers heeft de Stichting door de jaren ontzettend veel straatdieren in hun eigen dierenklinieken kunnen helpen, o.a. op Aruba, Bonaire, Curaçao, Costa Rica en in Griekenland. 

Stichting Dierenhulp richt zich voornamelijk op steriliseren. Alleen door te steriliseren worden er minder dieren op straat geboren en minder dieren = minder dierenleed. En dat is wat we allemaal willen natuurlijk!

Stichting Dierenhulp; ontzettend bedankt voor jullie ondersteuning! Wij hopen op een hele lange en fijne samenwerking om dierenleed tegen te gaan. Samen staan we sterk!

Nemen jullie een kijkje op de website?

Edgard & Cooper, niet alleen hoogwaardig honden/kattenvoer, maar ook maatschappelijk betrokken!

Klik op het logo en bezoek de website van Edgard & Cooper

Namens Edgard & Cooper hebben wij 2 geweldig leuke boxen gedoneerd gekregen, 1 voor katten en 1 voor honden. 😃😃😃 Voor wie deze naam niets zegt; Edgard & Cooper is een fabrikant van hoogwaardige en verse kwaliteitsvoeding voor honden en katten. De dierenvoeding van Edgard & Cooper onderscheidt zich van andere merken omdat het niet bewerkt, gedroogd of ingevroren is. De voeding van Edgard & Cooper is gemaakt van vers vlees, fruit en groenten waardoor het veel natuurlijke voedingsstoffen en antioxidanten bevat. Daardoor is de voeding van Edgard & Cooper erg smaakvol en makkelijker te verteren dan voedsel van andere merken. Honden en katten zijn er daardoor gek op!

En er is nog meer… De meesten van jullie kennen Edgard & Cooper alleen als een voedselmerk maar… ze zijn nog veel meer! Achter dit merk schuilt een geweldige stichting die zich ervoor inzet in samenwerking met andere organisaties o.a. Rabiës in Kabul, Afghanistan, te bestrijden. Dit doen zij door de straathonden te vaccineren zodat deze dieren niet aan deze vreselijke ziekte (die ook nog eens kan worden doorgegeven aan mensen) sterven. Op de Edgard & Cooper website is hier een heleboel informatie te vinden m.b.t hun voeding en hoe zij zich precies inzetten voor de honden in Kabul, en de eerdere projecten die zij ondersteund hebben.

Klik op de foto voor meer informatie over de stichting van Edgard & Cooper

Dogs on Wheels for Meals

Wij werden onlangs verrast met super leuk nieuws. Karin Wintraaken gaat namelijk een geweldig gave sponsor fietstocht doen door Nederland, en zij laat zich hiervoor sponsoren om enkele organisaties die zich inzetten voor zwerfdieren te kunnen steunen, waaronder onze stichting!

Wat een ontzettend tof initiatief! Dat juichen wij natuurlijk ontzettend toe! En uiteraard wensen wij Karin alle succes! Wat een prestatie gaat zij leveren om ‘even’ rondje Nederland te fietsen voor ’t goede doel. Ongelooflijke diepe buiging maken wij voor Karin!

Onderstaande tekst door Karin geschreven:

Fietsen……….vrijheid, blijheid !! Ik wil er op uit met de fiets maar hoe dit te combineren met mijn 2 honden ? Fietsen betekent voor mij buiten zijn, natuur, cultuur, bewegen en mooie ontmoetingen met anders levenden en anders denkenden.
Ja, voor mij ligt het vermaak op straat………samen met mijn 2 honden Mira, een kruising boxer uit Spanje en Fien, een kruising herder uit St. Eustatius, beiden 8 jaar.

Euréka………een bakfiets ! Met het leuke zakcentje dat mijn ouders na hun overlijden mij hebben nagelaten kocht ik een mooie bakfiets. Tegelijkertijd voelt de bakfiets als een verbinding met mijn ouders, ook zij hebben in hun leven meerdere, lange fietstochten gemaakt. Dus naast een mooi bedrag heb ik ook fietsgenen van hen geërfd.

Maar ik wil méér met deze tocht. In de eerste plaats een belofte aan mezelf waarmaken. Dóen wat ik graag wil, nu ik 60 jaar ben geworden lijkt me dat een goed moment.
De keuze was snel gemaakt; de “Ronde van Nederland” via LF-routes, 1300 km. De volgende “pop-up” gedachte was om er al fietsend een sponsortocht van te maken voor de Roemeense dierenopvang van Gabriela, die ik al geruime tijd steun, www.gabriela-hondenopvang.nl

Gabriela is een fantastische vrouw in Roemenië die haar leven volledig heeft gewijd aan de opvang van vele mishandelde, verwaarloosde honden.
Roemenië is een vreselijk land voor honden. Weten ze dan niet dat een hond juist trouw is aan zijn baas, eerlijk is en oprecht?!! Een beschermer is en zelfs therapeutische vermogens heeft ?!! In voor- en tegenspoed! Een vriend voor het leven……!!
Mensen kunnen daar nog een voorbeeld aan nemen.

Gelukkig ziet Gabriëla wél de nobele eigenschappen van de viervoeters en neemt ze de honden liefdevol op in haar opvang. Met liefde en geduld biedt ze de verschoppelingen een veilige plek en krijgen ze de juiste verzorging. Als ze eenmaal weer fysiek en mentaal gezond zijn worden ze opgegeven voor adoptie en vinden vele hondjes hun eigen, nieuwe familie.

Ook Stichting Save a Stray heeft een groot dierenhart en ondersteunen, d.m.v. donatiewerving, kleinschalige organisaties en particulieren die zich inzetten voor zwerfdieren wereldwijd, https://www.facebook.com/StichtingSaveaStray

Maar voordat het zover is hebben Gabriela en Stichting Save a Stray ook maandelijks terugkerende zorgen. En ja, u raadt het al……zorgen om alles te kunnen bekostigen.
Vele honden moeten gevoerd worden en de auto heeft benzine nodig om voor onderzoek naar de dierenarts te gaan voor o.a. medicijnen, inentingen en sterilisaties.

Daarom vraag ik aan u of u mijn kilometers tijdens de “Ronde van Nederland” wilt sponseren, voor de eerste levensbehoefte: hondenbrokken.

Míjn honden tijdens de Ronde van Nederland “On Wheels” voor “Meals” voor de honden van Gabriela in Roemenië en de Stichting Save a Stray.

Hartelijk dank en met fietsgroeten,

Karin Wintraaken

Wilt u Karin sponsoren dat kan via deze kanalen: NL15 RABO 0332 1590 19 t.n.v. Karin Wintraaken o.v.v. DOW actie

Crowd funding pagina: https://www.gofundme.com/f/Karin-Dogs-On-Wheels-For-Meals